Drago kamenje i 700.000 evra zaplenjeni na Preševu

Bujanovac, Preševo, 8. jun 2022. (foto Uprava carina) – Na graničnom prelazu Preševo carinici su u utorak sprečili šverc preko 700.000 neprijavljenih evra i dva smaragda, zbog čega je zaplenjen i automobil kojim su novac i drago kamenje krijumčareni. Ukupna vrednost oduzetih deviza, robe i vozila iznosi preko 840.000 evra.

“Ovaj neverovatan slučaj dogodio se tokom popodneva, kada je na izlaz iz zemlje pristigao BMW X6, nemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica stranih državljana. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, obojica su odgovorila da sa sobom ne nose ništa”, navode iz Uprave carina.

Međutim, usledio je detaljan pregled automobila kojim su demantovane njihove izjave, jer je automobil doslovno bio “nafilovan“ neprijavljenim novcem.

Preko 600.000 evra i gotovo 125.000 dolara bilo je sakriveno u skoro svakom delu unutrašnjosti vozila: kutiji za prvu pomoć, levim i desnim vratima, reflektujućem prsluku, u torbama sa ličnim stvarima, u kesi iz supermarketa, kutiji za parfem, kutiji za lekove, plastičnoj korpi sa dečijim igračkama, pa čak i u kutiji dečijih bojica.

To nije bilo sve, već su carinici u kesi iz supermarketa koja se nalazila u prtljažniku pronašli i dva mala smaragda čija je vrednost procenjena na gotovo 6.500 evra.

“Zbog toga što je korišćen kao sredstvo za krijumčarenje zadržan je i automobil BMW X6, čija se vrednost procenjuje na 110.000 evra. Sav otkriveni novac, drago kamenje, automobil i oba putnika predata su u dalju nadležnost Višeg javnog tužilaštva i protiv njih će se voditi krivični postupak”, saopšteno je iz Uprave carina.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *