„Brankovci“ slave malu maturu (foto&video)

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 10. jun 2022. – Mali maturanti bujanovačke Osnovne škole “Branko Radičević” proslavili su danas kraj školske godine šetnjom od svoje matične škole do Karađorđevog trga u centru grada.

Osmaci u majicama sa šaljivim porukama i u boji svog odeljenja, muzikom, pesmom i veseljem proslavili su završetak osmogodišnjeg školovanja.

Srećni i nasmejani, kako kažu, ne razmišljaju o završnom ispitu i “mukama” koje ih tek očekuju, ali veruju da će na kraju svako od njih upisati željenu školu.

Budući srednjoškolci tvrde da će im druženje biti najlepše sećanje poneto iz osnovne škole.

– Svesni smo da će svako krenuti svojim putem i da nikada neće biti isto, tako da ćemo leto maksimalno iskoristiti za druženje – kaže Lea Trajković iz Bujanovca, buduća učenica Medicinske škole na smeru farmaceutski tehničar.

– Tužni smo malo, ipak se nakon osam godina provedenih zajedno, rastajemo. Nedostajaće nam druženje – dodaje Vanja Nedeljković iz Lopardinca.

Tokom šetnje, kolona nasmejane i razdragane dece, privukla je veliku pažnju slučajnih prolaznika koji su ih fotografisali i veselili se sa njima.

Krajem juna učenike osmog razreda očekuje polaganje završnog ispita, a potom i upis željene srednje škole.

Defile 89 malih maturanata gradskim trgom i proslava male mature je 17. juna u restoranu “Keče” u Bujanovcu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *