Maturanti obasjali Bujanovac (foto&video)

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 14. jun 2022. – Nakon dve godine bez organizovane maturske večeri zbog epidemije izazvane korona virusom, Karađorđev trg u Bujanovcu je u ponedeljak uveče bio mesto svečanog dekora, mladosti i lepote. Još jedna generacija maturanata Srednje škole “Sveti Sava” u najlepšem izdanju, radosni i nasmejani, tradicionalnim defileom ispraćena je na proslavu maturske večeri.

Bujanovački maturanti su na proslavu krenuli  iz svoje škole, prošetali glavnom gradskom ulicom i kao što običaj nalaže, na centralnom trgu uz svečanu dekoraciju, pozdravljeni su ovacijama i aplauzom ogromnog broja prisutnih roditelja, prijatelja, rođaka i znatiželjnih Bujanovčana.

 

I zaista, na gradskom trgu se u ponedeljak mogla videti mladost, lepota i budućnost Bujanovca.

Na najlepši provod u najlepšoj noći put Vranja krenulo je 105 učenika završnih razreda Srednje škole “Sveti Sava”.

Sa osmehom na licu i pozitivnom tremom, svršeni srednjoškolci i budući akademski građani kažu da će im najviše nedostajati druženje, profesori ali i “mala ludnica u školi”.

– Mislim da smo svi uzbuđeni i jedva čekamo da se zabavimo i da nam bude prelepo, rekao je Mateja Menković – ponosni vlasnik diplome mašinski tehničar motornih vozila.

 – Očekujem lep provod i dobru žurku, pre svega, dodao je Luka Milosavljević, sada diplomirani ekonomski tehničar.

Biserka Jović, direktorka škole, rekla je za naš portal da je ovo jedna generacija koja će se dugo pamtiti i da učenici posle dve godine pauze imaju prilike da budu radost Bujanovca.

– Pamtićemo ovu generaciju zato što su bili pametni, vredni, humani, preduzimljivi, jednom rečju najbolji, a ja im želim da budu najbolji profesori, doktori, zdravstveni radnici, najbolji inženjeri, ekonomisti, pravnici, poljoprivrednici, a pre svega da budu dobri ljudi i dobri roditelji budućih Svetosavaca – poručila je direktorka Jović.

Snimak sa defilea možete videti možete OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *