fbpx

Jokić igra za reprezentaciju Srbije

Bujanovac, Beograd, 15. jun 2022.- Nikola Jokić potvrdio je da će nastupati za Srbiju, saopštio je Košarkaški savez Srbije (KSS).

Reprezentaciju Srbije u avgustu čekaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo a od 1-18. septembra Evropsko prvenstvo.

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige i igrač Denvera, potvrdio je selektoru Pešiću da će mu biti na raspolaganju, onoliko koliko pravila budu dozvolila.

„Redovno razgovaramo sa svim kandidatima, pratimo njihove igre baš kao i različite situacije u kojima se nalaze pri kraju veoma zahtevne klupske sezone. Naročito je kompleksna situacija u vezi prva dva meča koji nas očekuju, protiv Letonije i Belgije, i tu je veoma važno međusobno razumevanje i strpljenje“, rekao je direktor reprezencije Dragan Tarlać.

„Ono što je izvesno, to je da NBA igrači imaju ograničenje kada je u pitanju maksimalan broj dana koje mogu provesti sa nacionalnim timom tokom jednog leta. U skladu sa tim ograničenjima, učešće u reprezentativnim akcijama vezanim za Evropsko prvenstvo, odnosno kvalifikacioni prozor u avgustu je potvrdio Nikola Jokić, koji će od prvog dana kada to NBA pravila budu dozvoljavala biti sa nacionalnim timom“, dodaje Tarlać.

Osvrnuo se i na situaciju u kojoj je Bogdan Bogdanović.

„Sa druge strane, zdravstvena situacija Bogdana Bogdanovića je takva da zahteva strpljenje. U ovom trenutku, najvažnije je da se on oporavi i vrati na teren u punom sjaju, a kada će to biti nije do kraja izvesno, jer procene na današnji dan mogu biti samo okvirne. Sa svim ostalim kandidatima smo takođe u redovnom kontaktu, pratimo i razgovaramo o planovima sa zajedničkim ciljem, a to je da naša reprezentacija u svakom trenutku bude najjača moguća“, poručio je direktor srpskog muškog nacionalnog tima Dragan Tarlać.

Prve obaveze reprezentacije Srbije biće tokom juna i jula.

„Orlovi“ će prvo u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 30. juna igrati protiv Letonije u Rigi, da bi 3. jula u Nišu dočekali nacionalni tim Belgije.

Krajem avgusta sledi nova runda kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u novoformiranoj grupi gde će se Belgiji, Letoniji i Srbiji pridružiti timovi Velike Britanije, Grčke i Turske. Nakon toga, na programu je Evropsko prvenstvo od 1. do 18. septembra2022.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *