Vučić: Povećavamo penzije i minimalnu cenu rada

Bujanovac, 15. jun 2022. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će penzije najkasnije sa 1. januarom biti povećane penzija ne manje od 18 odsto. Najavio je i veliko povećanje minimalca  i dvocifreno povećanje plata u javnom sektoru.

Očekuje se da prosečna plata u martu 2023. godine bude veća 710 evra.

-Sada smo u najpovoljnijoj poziciji, spustili smo nivo penzija na 9,1-9,2 udela u BDP i velika je vest da će penzioneri imati najveće povećanje penzija u ne znam koliko godina i decenija, suštinski i realno – rekao je Vučić novinarima nakon otvaranja obilaznice od petlje Orlovača do tunela Straževica, prenosi RTS.

Rekao je da će jedno povećanje penzija možda biti i u oktobru, ali svakako u novembru i decembru, kao i drugo od 1. januara naredne godine, napominjući da ne govori o jednokratnim davanjima, već o povećanju penzija.

-To ukupno neće biti ispod 17-18 odsto. To je neverovatno i neočekivano u ovakvim uslovima. Penzioneri, imaćete najkasnije sa 1. januarom, povećanje penzije od 18,2 odsto, ako nam MMF u potpunosti odbori – rekao je Vučić.

Predsednik je najavio da se očekuje značajan rast minimalne zarade, kao i da prosečna plata u martu naredne godine bude viša od 710 evra.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *