fbpx

Brnabić: Veliki Trnovac verovatno ide ponovo na izbore

Bujanovac, 17. jun 2022. “Izbori u Velikom Trnovcu verovatno će se ponovo ponavljati”, rekla je u četvrtak premijerka Srbije i potpredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić.

Po njenim rečima, predsednik Republike zbog toga neće moći da krene u konsultacije oko formiranja nove vlade pre početka jula, iako su parlamentarni izbori bili 3. aprila.

Da li će Trnovčani na glasanje po četvrti put od 3. aprila treba da odluči Upravni sud, po žalbi Koalicije Albanaca doline.

Presuda u ovom slučaju bi trebalo da bude doneta u petak, eventualno subotu.

Brnabić je posle sednice Predsedništva SNS istakla da se na žalost u kriznim vremenima za čitav svet izazvanim energetskom krizom i ratom u Ukrajini i uvezenom inflacijom, pokazalo kako izgleda kada „neodgovorni i neozbiljni“ ljudi po svaku cenu žele da pregovaraju o nekim izbornim uslovima, ne razmišljajući ni malo unapred, kako će to uticati na okončanje izbora.

-Sada imate beskonačne žalbe i izborni proces, sa kojim SNS nema nikakve veze. Niti smo se žalili, niti smo učestvovali u tome, a ne možemo da zaokružimo izborne radnje, a predsednik Republike ne može ni da krene u konsultacije sa parlamentarnim političkim strankama oko formiranja vlade – rekla je Brnabić, prenosi Blic.

Naglasila je da SNS, kao što je ranije rekao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, želi da se vlada formira do kraja jula.

Dodala je da cenu nečije neodgovornosti i neozbiljnosti danas plaćaju svi građani Srbije.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *