Mladi iz Prištine gosti Beograda, na jesen uzvratna poseta

Bujanovac, Beograd, 21. jun 2022. – Grupa mladih iz Prištine trenutno boravi u Beogradu, u okviru studijske posete kroz projekat „Jačanje lokalnih glasova za pravičan razvoj“. Na jesen će im posetu uzvratiti mladi iz Srbije i na taj način pokušati da prevaziđu razlike i netrpeljivost koje nameću trenutne društveno-političke okolnosti, poručuju organizatori.

Nakon sastanka dobrodošlice u utorak, kome je, između ostalih, prisustvovao i Vilijam Hopkinson iz britankse ambasade, mladi su se družili sa vršnjacima koji žive ili studiraju u Beogradu. Naročito je bilo interesantna razmena iskustava i mišljenja sa studentima albanologije Filološkog fakulteta, kojima je ovo bila i dobra jezička vežba.

U okviru studijske posete Beogradu, mladi iz Prištine će obići Muzej Nikole Tesle i Muzej Jugoslavije, Avalu, kao i organizacije KOMS, Inicijativu mladih za ljudska prava, Kuću ljudskih prava i Građanske inicijative, koja je i domaćin posete u sklopu saradnje sa Mrežom vršnjačkih edukatora (PEN, Peer Educators Network), partnerskom organizacijom iz Prištine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *