SPS u Trnovac šalje jaku ekipu iz Beograda, naprednjak Dejan Menković na čelu biračkog odbora

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 22. jun 2022. (foto FB) – Na čelu biračkog odbora koji će sprovoditi i kontrolisati četvrto po redu glasanje 23. juna u Velikom Trnovcu biće Bujanovčanin Dejan Menković, na predlog Srpske napredne stranke (SNS), a u odboru je i lokalni naprednjak Nenad Tasić. Po nezvaničnim informacijama, Socijalistička partija Srbije (SPS) kao „čuvare kutija“ ponovo šalje Beograđane.

Socijalisti, kojima od rezultata parlamentarnih izbora na biračkom mestu broj 6 u Trnovcu zavisi jedan poslanički mandat, po svemu sudeći nemaju poverenje u članstvo iz Bujanovca s obzirom da su i za glasanje 27. maja u birački odbor postavili ljude iz Beograda.

Trnovčani će u četvrtak glasati po četvri put od 3. aprila, nakon što su izbori od 27. maja poništeni presudom Upravnog suda po žalbi Koalicije Albanaca doline.

U Veliki Trnovac u kontrolu izbornog procesa kao član biračkog odbora dolazi Vanja Vukić, jedan od najbližih saradnika šefa SPS Ivice Dačića, funkcioner stranke, a ranije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Bujanovačke će uskoro objaviti kompletan sastav biračkog odbora.

Koalicija Albanaca doline na sutrašnjim izborima  ima još jednu šansu da osvoji poslanički mandat za Šaipa Kamberija, za šta im je potrebno 610 glasova.

Ukoliko dobiju manje od 610 glasova SPS će zadržati 32 poslanička mesta.

Pravo glasa na biračkom mestu broj 6 ima 1.089 građana.

 




One thought on “SPS u Trnovac šalje jaku ekipu iz Beograda, naprednjak Dejan Menković na čelu biračkog odbora

  1. Emilio

    Kako je sve takticki odradjeno. Na tom mestu jeste upisano 1089 glasaca, ali u stvarnosti je jedva da ima 600 biraca. Zasto je tako, je iz razloga sto su pojedini u inostranstvu, neki koji su nazalost preminuli nisu brisani iz birackog spiska, tako da su sada godisnji odmori i neki su dosli iz inostranstva i glasace,
    Tako da dobijaju jednog poslanika i on je miran naredne cetri godine.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *