Veliko interesovanje Bujanovčana za turističke vaučere

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 28. jun 2022. – Za turističke vaučere građani Bujanovca od jutros strpljivo čekaju u redu, a tokom jučerašnjeg dana zaposleni u bujanovačkoj Pošti izdali su oko 50 vaučera. Kako nam je rečeno, prijavljivanje će se vršiti dok se ne izda svih 200.000 vaučera.

– Interesovanje građana za turističke vaučere je veliko. Juče smo izdali oko 50 vaučera i rezervacije su uglavnom bile za neke od banja u Srbiji – rekla je za naš portal Nataša Matić, radnica bujanovačke Pošte.

Kaže da se uglavnom prijavljuju penzioneri,  ali i da među mladima ima interesovanja da odmor sa porodicom provedu na nekoj destinaciji u zemlji.

– Vaučeri su odlična pogodnost. Sa porodicom smo izabrali Vrnjačku Banju, nije daleko, a nudi i dobru zabavu za decu – kaže  jedna Bujanovčanka i dodaje da je procedura “naporna”, ali da je isplativa.

Prijavljivanje za turistički vaučer od 15.000 dinara počelo je u ponedeljak na šalterima Pošte Srbije, a država je obezbedila 200.000 vaučera.

Da bi dobili vaučer, građanima je potrebna potvrda o  rezervaciji ugostiteljskog objekta u kome planiraju da borave, popunjena prijava, lična karta ili pasoš, a penzioneri, zaposleni ili studenti stavljaju na uvid i potvrde o pravu na penziju, zaposlenju i ostavrenoj zaradi, odnosno statusu studenta.

Na šalterima u Pošti u Bujanovcu građani se mogu prijaviti za vaučere u periodu od 8 do 20 časova.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *