Milovan Aleksić ponovo na čelu biračkog odbora u Trnovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. jun 2022. Bujanovački naprednjak Milovan Aleksić ponovo je imenovan za predsednika Biračkog odbora koji će sprovoditi i kontrolisati pete po redu izbore za narodne poslanike u Velikom Trnovcu 30. juna. Kao predstavnici Socijalističke partije Srbije (SPS) u Trnovac po drugi put iz Beograda dolaze funkcioneri stranke Đorđe Čabarkapa i Marjan Jovanović.

Aleksić i trojica socijalista bili su u odboru i na glasanju 27. maja kada je SPS „odbranio“ 32. poslanički mandat, jer je Koalicija Albanaca doline dobila 598 glasova – 12 manje od potrebnog broja da predvodnik koalicije Šaip Kamberi uđe u Narodnu skupštinu.

Od predstavnika albanske koalicije u odboru će biti i najbliži Kamberijev saradnik Rahim Salihi, koji je takođe bio član 27. maja, a sada ga je predložila lista „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“.

Opoziciona lista „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ u birački odbor ponovo je postavila Albance, kao i SDA Sandžaka.

Za razliku od prethodnih izbora svoje predstavnike će imati i opoziciona lista „Moramo“.

Oni su saopštili suda će na ponovljenim izborima na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu imati svoje kontrolore i time dati doprinos odbrani regularnosti izbornog procesa.   

Srpska radikalna stranka, Dveri, koalicija NADA, Zavetnici i Romska partija imaće, kao i do sada, svoje ljude u odboru.

Parlamentarni izbori na biračkom mestu broj 6 održavaju se po peti put od 3. aprila, jer su prethodna tri glasanja poništavana po prigovorima Koalicije Albanaca doline i SPS, a poslednje (23. jun) nije održano zbog neslaganja članova biračkog odbora, a potom je stigla i dojava o bombi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *