Velika i mala Želja, Sofija ko velika: Mlada Bujanovčanka blistala na premijeri vranjskog teatra

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 29. jun 2022. – Sofija Arsić, mlada glumica iz Bujanovca, osvojila je publiku i pozitivne kritike za ulogu sedmogodišnje devojčice Želje u predstavi “Crna ptica”, koja je premijerno izvedena u utorak na večernjoj sceni vranjskog pozorišta “Bora Stanković”.

Ravnopravno sa glumačkim ansamblom pozorišta u Vranju i mladim glumcima iz Beograda, desetogodišnja Sofija je pokazala jedan od svojih talenata, a kako je rekla za naš portal, podršku i savete koje je, radeći na predstavi, dobila od starijih kolega neće nikada zaboraviti.

– U početku sam imala tremu, ali sam se kasnije opustila i sve je bilo super. Igram Želju, devojčicu od sedam godina koja je sećanje velike Želje koja ima 12 godina i koja je depresivna, jer joj je otac umro. Ona se priseća kako joj je bilo lepo sa ocem i koliko je bila srećna kada je provodila vreme sa njim – kaže Sofija.

Mala i velika Želja

Briljantna, talentovana, samouverena – samo su neke od reči hvale upućene na račun ove desetogodišnje glumice kojoj scena nije nepoznanica.

– Mi Sofiju znamo nekoliko godina unazad kao takmičara na smotri recitatora i ona jeste talentovano dete. Kako je rediteljka za malu Želju tražila dete tih godina izbor je pao na Sofiju, kao dete za koje znamo da je zainteresovano za pozorište. Ona je jedan svestrani talenat koji zaslužuje da se tu nađe – rekao je Bojan Jovanović, umetnički direktor pozorišta.

Prve glumačke korake Sofija je napravila  u predstavi “Tri sestre”, rađene po romanu Antona Pavloviča Čehova.

Osvajala je brojne nagrade  na baletskim takmičenjima  u Beču, Temišvaru i Skoplju, a sada ne krije zadovoljstvo što je dobila priliku da se još jednom oproba na sceni.

– Želim da postanem glumica, sanjam o tome, a ako se ne ostvarim u toj profesiji onda bih volela da se bavim ili solo pevanjem ili da sviram klavir – kaže kroz osmeh naša mala sagovornica.

Predstava “Crna ptica” rađena je po istoimenom, višestruko nagrađivanom romanu dramaturškinje Aleksandre Jovanović iz Vranja, u režiji Marije Mladenović kojoj je ovo diplomska predstava.

“Odbijajući da prihvati očevu smrt, Želja sve češće beži na groblje gde upoznaje mrtvog dečaka koji joj otkriva čitav jedan novi svet. Ali, što duže Želja provodi vremena u njemu, sve više se udaljava od stvarnosti”, siže je sadržaja pozorišnog komada u kome igra Sofija.

Drugo izvođenje predstave zakazano je za sredu, 29. jun od 20 časova.

Vranjski teatar je ovom premijerom ujedno završio ovogodišnju pozorišnu sezonu, a predstava “Crna ptica” će već od septembra ponovo biti na repertoaru pozorišta u Vranju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *