Meštanka Žuželjice Maja Smiljković poziva direktora Komunalca da dođe kod njih da se okupa, daje mu samo lonče i sapun jer vode nema

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 30. jun 2022. – Pozivam direktora JP „Komunalac“ Ruždija Halilija da dođe kod mene da se okupa. Daću mu sapun i lonče, jer to imam, ali vodu nemam – kaže za naš portal Maja Smiljković iz sela Žuželjica koje je od srede bez vode. U JP “Komunalac” kažu da nemaju informacija o problemu sa vodosnabdevanjem u ovom selu.

Bujanovačkim je tehnički direktor komunalnog preduzeća Semija Aliji rekao da će se o problemu vodsnabdevanja u ovom selu više znati u toku dana.

– Nemamo nikakva saznanja. Više ćemo o tome znati kasnije – rekao je Aliji.

Meštani Žuželjice, međutim, koji žive na uzvišenju već nekoliko dana vodu za zadovoljenje osnovnih potreba imaju povremeno.

–  Bukvalno smo pod restrikcijama svaki dan. Nema vode, nema pritiska i to traje danima od kako je počela ova vrućina. Komšije koje su malo niže koliko-toliko imaju vodu bar da operu ruke, mi nemamo ni to – kaže meštanka.

Dodaje da je u toku noći (sreda na četvrtak 30.jun) voda na kratko došla, ali da su od 6:30 jutros domaćinstva ponovo bez vode.

– Ovo je bruka i sramota. Ne sadim ništa, ne polivam bašte. Pa ipak, nemam vodu da se okupam posle celog dana rada, a traže da se plate računi. Neću da platim. Vazduh ne plaćam – ogorčena je ona.

Protest zbog nestašice vode 2021. godine

Kaže da meštani već godinama slušaju prazne priče o buster stanici, za koju su objekat i ograda postavljeni, ali pumpa nije povezana.

Podsetimo, tokom leta većina sela u okolini Bujanovca ima problem vodosnabdevanjem, a prošle godine su ispred zgrade opštine organizovani i protesti zbog nestašice vode.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *