fbpx

Država ograničila cene šećera i mleka

Bujanovac, Beograd, 1. jul 2022. – Prema novoj Uredbi o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica maloprodajna cena šećera biće 96,99 dinara po kilogramu za sva pakovanja, dok će litar UHT mleka sa 2,8 odsto mlečne masti koštati od 113,99 dinara. Brašno, ulje i svinjski but po cenama od 15. novembra prošle godine.

Vlada Srbije je na sednici održanoj u četvrtak donela Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica i produžila  Uredbu o ograničenju visine cena naftnih derivata do 31. jula, a uvedena je i privremena zabrana izvoza evro dizela EN 590.

Navodi se da maksimalna proizvođačka cena šećera za pakovanje od kilogram, 5 i 10 kilograma ne sme prelaziti 80 dinara po kilogramu, a za sva ostala pakovanja je određena najviša cena od 88 dinara za kilogram, prenosi RTS.

Uredbom je propisano da će cene brašna tip 400 i tip 500, jestivog ulja i svinjskog mesa od buta ostati na nivou od 15. novembra prošle godine.

Odluka o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590 doneta je u cilju sprečavanja potencijalne nestašice ovog proizvoda, prouzrokovane globalnim poremećajem na tržištu derivate nafte i u cilju obezbeđenja sigurnog snabdevanja tržišta  Srbije.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.