Grantovi PIN-a za tri organizacije iz Bujanovca, sport, ekologija i vršnjačko nasile u fokusu

Bujanovac, Vranje, 5. juli 2022. – Organizacija People in Need (PIN, Ljudi u nevolji) potpisala je danas ugovore o dodeli grantova sa organizacijama iz Bujanovca, Vranja i Lebana za projekte dodeljene na javnom konkursu u okviru projekta „Pojačavanje lokalnih glasova za pravičan razvoj“ (ALVED).

Male grantove do 16.000 evra dobilo je 7 organizacija, koje će narednih šest meseci raditi na aktiviranju mladih iz ova tri grada i podizanju njihovog znanja i kapaciteta da doprinesu promenama na bolje u svojim zajednicama.

Udruženje BeYond će, uz pomoć đačkih parlamenata dve bujanovačke srednje škole sa mladima razgovarati o vršnjačkom nasilju i kako da reaguju na ove pojave, dok će OKK Play 017 iz Bujanovca kroz sport promovisati suživot.

Još jedna organizacija iz Bujanovca dobila je grant-Alternativa Internacionale, koja će se baviti podizanjem svesti o divljim deponijama u našem kraju i ekologijom.

Grantove su dobili još i Udruženje žena Ruža i Tim 42 iz Lebana, Gimnazija Bora Stanković iz Vranja sa Unijom srednjoškolaca Srbije, kao i vranjsko Udruženje „Naš svet, naša Pravila.

Dodela bespovratnih sredstava deo je projekta ALVED koji finansijski podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a sprovode ga Inicijativa za mirne promene i PIN, u partnerstvu sa Građanskim inicijativama, Mrežom vršnjačkih edukatora PEN i NGO Aktiva.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *