Rezultati završnog ispita očekivani, liste želja do srede

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 5. jul 2022. – Rezultati završnog ispita maturanata OŠ “Branko Radičević” u Bujanovcu su na nivou očekivanog i u skladu sa njihovim individualnim uspehom, rekla je za naš portal Maja Antić Jovanov, pomoćnica direktora. Na rezultate testova uložen je samo jedan prigovor.

Zbog rekonstrukcije matične škole, budući srednjoškolci popunjenu listu želja za upis srednje škole mogu da podnesu u prostorijama Fudbalskog kluba BSK u sredu i četvrtak (6. i 7. jul).

– Uprava škole trenutno koristi prostorije kluba, pa će i neposredni prijem liste želja biti tamo uz prisustvo razrednih starešina i pedagoško-psihološke službe ukoliko je učenicima potrebna ikakva pomoć – pojasnila je Antić  Jovanov.

Rok za predaju liste želja elektronskim putem preko portala Moja srednja škola ističe sutra, a već 9. jula se može izvršiti provera tačnosti liste želja, uvid i podnošenje eventualnih prigovora na greške.

– Tačnost unetih podataka u listu želja proverava se i elektronski i neposredno, a prijem prigovora na unošenje ispravki ako je nešto uneto neispravno je u školi, odnosno u prostorijama kluba – kaže pomoćnica direktora.

Objavljivanje zvanične liste želja je 11. jula, dok će raspored po školama na osnovu osvojenih bodova zvanično biti objavljen 13. jula.

Upis budućih srednjoškolaca planiran je za 14. i 15. jul neposredno u školi, a elektronski upis se može obaviti od 14. do 20. jula.

U OŠ “Branko Radičević” završni ispit je polagalo je 73 od 89 osmaka.

Avgustovski rok za učenike koji završni ispit nisu polagali u junskom roku trajaće od 17. do 19. avgusta.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *