fbpx

Upis u srednju školu: Danas provera liste želja i prigovori

Bujanovac, 9. jul 2022. Učenici i roditelji mogu izvršiti proveru tačnosti liste želja – elektronskim putem preko portala Moja srednja škola ili u samim školama danas od 8 do 15 časova.

U slučaju da imaju prigovor na izražene liste želja, prigovor podnose u osnovnoj školi od 8 do 15 časova, gde je i unošenje ispravki, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Zbog rekonstrukcije škole “Branko Radičević” u Bujanovcu, budući srednjoškolci popunjavali su listu želja za upis srednje škole u prostorijama Fudbalskog kluba BSK gde će se vršiti i prijem prigovora i unošenje ispravki ako je potrebno – rečeno je ranije u  školi.

Elektronsko popunjavanje liste želja preko portala mojasrednjaskola.gov.rs. bilo je omogućeno do 6. jula do ponoći, nakon čega je sistem zaključan, a roditelji su mogli sutradan u školama da predaju listu želja u papirnom obliku.

U ponedeljak, 11. jula biće objavljena konačna lista želja, a roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

Takođe, u sredu 13. jula biće objavljena preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je 14. jula 2022, dok će dan kasnije 15. jula biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Od 14. do 20. jula je upis učenika u srednje škole posle prvog i drugog upisnog kruga.

Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *