Vojska nudi stipendije srednjoškolcima

Bujanovac, 11. jul 2022. – Učenici završnih razreda srednjih škola mogu da konkurišu za dodelu učeničkih stipendija u mesečnom iznosu od 20.000 i 25.000 dinara na konkursu koji je raspisalo Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije. Rok za podnošenje prijava je najkasnije do 30. septembra.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za dodelu 65 učeničkih stipendija za školsku 2022/23. godinu.

Srednjoškolci koji su do sada postigli najmanje vrlo dobar uspeh sa odličnom ocenom iz vladanja, rangiraće se prema uspehu u dosadašnjem školovanju, a uticaja će imati i socijalno-ekonomski status njihovih porodica budući da će prednost imati učenici čiji roditelji imaju niža primanja.

Stipendije za završne godine četvorogodišnjih i trogodišnjih tehničkih, elektrotehničkih, hemijskih, mašinskih i saobraćajnih škola nudi Vojska Srbije (Sektor za materijalne resurse) i Univerzitet odbrane Ministarstva odbrane, dok Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane nudi stipendije za treću i četvrtu godinu medicinskih škola u četvorogodišnjem trajanju.

Posle završetka srednjih škola, vojni stipendisti zasnovaće radni odnos u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u statusu podoficira ili civilnih lica, što je za svaku od stipendija u tekstu konkursa unapred i precizirano.

– Zaposlenje u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije donosi niz pogodnosti koji se odnose i na mogućnost usavršavanja i napredovanja u službi, ali i rešavanja stambenih potreba po znatno povoljnijim uslovima od tržišnih – navodi se u saopštenju ministarstva.

Korisnici stipendija su u obavezi da u radnom odnosu u VS i MO provedu najmanje dvostruki period stipendiranja.

Učenici koji upisuju treći i četvrti razred srednjih škola mogu da se prijave do 30. septembra.

Detaljne uslove konkursa možete pogledati OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *