Bujanovačka Srednja škola „Sezai Suroi“ gotovo popunjena, još malo mesta za buduće prvake

Piše D.Stošić Bujanovac, 14. jul 2022. (Foto arhiva)– Od 210 predviđenih mesta u Srednjoj školi “Sezai Suroi”, u kojoj se nastava odvija na albanskom jeziku, biće popunjeno 176, rečeno je Bujanovačkim u ovoj školi.

Direktor škole Zejni Fejzulahu kaže da prvi upisni krug “nikad nije bio bolji” jer je broj neraspoređenih budućih srednjoškolaca svega 9.

– Osnovne škole na albanskom jeziku završilo je 185 učenika, a mi smo već nakon prve raspodele popunili mesta gotovo na svim obrazovnim profilama. Danas i sutra upisujemo 176 učenika u prvi razred, kaže direktor.

Škola „Sezai Suroi“: Mesta ima samo na mašinstvu i elektrotehnici

Dodaje da je slobodnih mesta ostalo na smerovima elektrotehnike i mašinstva, dok su svršeni osnovci tradicionalno najveće interesovanje iskazali za gimnaziju, medicinsku i ekonomsku školu.

Upoređujući broj upisanih učenika u prvom upisnom krugu sa prošlogodišnjim brojem, istakao je da se ove godine na osnovu liste želja upisalo više novih srednjoškolaca.

– U odnosu na prošlu godinu ova je mnogo bolja. Maksimalno smo zadovoljni upisom, rekao je on.

Podsetimo, u srednjim školama danas je počeo upis učenika koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu.

Neraspoređeni učenici danas popunjavaju i predaju liste želja za upis obrazovnih profila u kojima nisu popunjene upisne kvote, a u koju školu će biti primljeni saznaće sutra.

Srednja škola “Sezai Surio” ima još 34 slobodnih mesta i to na obrazovnom profilu elektrotehničar računara (12), elektromonter mreža i postrojenja (20) i u mašinskoj struci svega 2 mesta.

U drugoj bujanovačkoj srednjoj školi “Sveti Sava”, gde se nastava odvija na srpskom, od 120 predviđenih, slobodnih mesta ima za još 61 učenika, o čemu je naš portal ranije danas pisao.

Slabo interesovanje za upis u Školu „Sveti Sava“, ostalo više od polovine slobodnih mesta




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *