Bujanovac najverovatnije sa dva poslanika, evo kako Mitrović može da se priključi Kamberiju

Bujanovac, 15. juli 2022. – Bujanovac će najverovatnije u novom sazivu parlamenta imati dva narodna poslanika u Skupštini Srbije, jednog manje nego do sada kada su nas predstavljali Nenad Mitrović, Šaip Kamberi i Nadije Bećiri.

I dok je Šaip Kamberi, lider Koalicije Albanaca doline mandat izborio posle pet puta ponovljenih izbora u Velikom Trnovcu, lider lokalnih naprednjaka Nenad Mitrović će morati da sačeka formiranje izvršne vlasti i eventualno odustajanje od poslaničke funkcije kandidata koji su ispred njega na listi.

Mitrović je 128. na listi „Aleksandar Vučić-zajedno možemo sve“ koja je dobila 120 poslaničkih mesta, pa se čeka formiranje vlade kako bi se za Mitrovića „otvorilo“ mesto u parlamentu.

-Ne želim da licitiram ni da se bavim prognozama, ali je realno da se ponovo nađem u Skupštini Srbije kao poslanik. Ali, ako i ne dođe do toga, nemam za čime da žalim, kaže Mitrović za Bujanovačke.

Objašnjava da bi mu ovo bio peti poslanički mandat i podseća da je bio poslanik od 2003 -2007. kao kandidat radikala, pa zatim od 2014-2016, od 2016-2020. i na kraju od 2020-2022.

Kako su Bujanovačke ranije objavile, troje bujanovačkih poslanika su tokom 2021. na ime plata, putnih troškova i ostalih prinadležnosti za svoj rad ukupno naplatili 5,26 miliona dinara.

Koalicija Albanaca u Bujanovcu dobila više glasova od Vučića




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *