Pajaziti od Arifija traži ostavku, predsednik opštine odgovara da o tome odlučuju građani

Bujanovac, 19. juli 2022. – Mirnu atmosferu na sednici SO Bujanovac koja je u toku, prekinuo je Aeber Pajaziti, odbornik opozicione Alternative za promene, koji je tokom rasprave o rebalansu budžeta pozvao predsednika opštine Nagipa Arifija da podnese ostavku.

On je kazao da je Arifi u poslednjih 20 godina najduže na vlasti i da zato snosi odgovornost za, kako je rekao, katastrofalnu situaciju u Bujanovcu:

-Obaećali ste pijaću vodu, a nju nemaju svi građani. Bujanovac je opkoljen divljim deponijama. Nema kapitalnih investicija ni novih radnih mesta, još uvek nema novca za sport i medije za 2022. Na ekskurziju u SAD ste potrošili 50.000 evra novca Vlade Kosova. Odgovorni ste za masovne odlaske mladih , kazao je Pajaziti.

Arifi je odgovorio da neće da podnese ostavku i da je Pajazitijev nastup politički:

-Izbori će pokazati da li imam poverenje građana, a postoji i procedura za smenu predsednika, odgovorio je Arifi i dodao na put u Ameriku nije potrošio ni cent od novca građana.

Elmi Ališani, odbornik Arifijeve Demokratske partije podsetio je Pajazitija da za, kako kaže, tešku situaciju u Bujanovcu, i on treba da snosi odgovornost kao nekadašnji saradnik Arifija i deo vlasti.

Pajaziti, koji je bio šef Arifijevog kabineta od 2012-2016, kazao je da za to vreme nije nikoga zaposlio od familije „kao neki“.

Dodao je da postoji kriza vlasti jer većinu trenutno čini 21 odbornik:

-Šta ako jedan ne dođe na sledeću sednicu? Ova vlast nema legitimitet i zasnovana je na međusobnom ucenjivanju koalicionih partnera-ocenio je Pajaziti.

Pajazitijeva stranka izašla je iz svealbanske većine koju čine Arifijeva DP, PDD Šaipa Kamberija i PDP:

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *