Spremna uredba za ugrožene zbog poskupljenja struje

Bujanovac, 28. jul 2022. – Ministarstvo rudarstva i energetike spremilo je Uredbu o energetski ugroženom kupcu, jer  postoje domaćinstva u Srbiji koja ne mogu da plate cenu ni gasa, ni toplotne, ni električne energije, kaže ministarka Zorana Mihajlović.

Mihajlović smatra da je potrebno da cene električne energije budu više, ali i da je potrebna pomoć onima koji su socijalno ugroženi i dodala da je uredba iz tih razloga i doneta.

Objasnila je da će se Uredba odnositi na veći broj domaćinstava nego što je to ranije bio slučaj, jer su promenjeni kriterijumi, a odnosiće se i na toplotnu energiju.

– Uredbom će plaćati nižu cenu i na taj način smo s jedne strane pomogli domaćinstvima, a s druge strane, dali mogućnost Agenciji za energetiku Srbije da, kada dobije zahtev od Elekztroprivrede, cenu električne energije poveća – rekla je Mihajlovič, prenosi RTS.

Naglasila je da će do poskupljenja struje ubrzo doći, ali da ne može da govori o tome koliko će povećanje biti jer to, kako je dodala, nije u nadležnosti njenog Ministarstva.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *