Bujanovačke danas slave 7. rođendan!

Bujanovac, 3. avgust 2022. – Na današnji dan pre 7 godina, 3. avgusta 2015, objavljen je prvi tekst na portalu Bujanovačke.

Od tada do danas još gotovo 12.000 naslova!

Za ovih 7 godina Bujanovačke su se, zahvaljujući svojoj objektivnosti i nepristrasnosti, profilisale kao medij koji radi u službi građana.

Vodeći se geslom da novinarstvo nema naciju, postali smo prvi elektronski medij, ne samo u našem kraju, koji je uveo i sadržaj na albanskom jeziku.

Preko 10.000.000 vas je za ovo vreme bar jednom pogledalo naš portal, a samo od početka ove godine naše objave na Fejsbuku stigle su do 3.000.000 ljudi.

Ali, ovde nije suština u brojevima već u poverenju.

Mi nismo tu da bismo nametali stavove, mi samo prenosimo čitaocima ono što se dešava oko nas.

Našu rešenost da Bujanovčankama i Bujanovčanima ponudimo kvalitetan medijski sadržaj i prostor gde mogu da iznesu svoje probleme, prepoznali ste najpre vi, dragi naši čitaoci.

ZAŠTO BUJANOVAČKE

Najteže je pisati o sebi, zato ćemo ovde citirati jednog našeg prijatelja i saradnika:

„Bujanovačke su glasilo građana i građanki Bujanovca, interakcija sa njima je od presudnog značaja. Oni su naši saradnici, kritičari, poslodavci… Zbog njih sve ovo radimo sa ciljem da ovo prelepo okruženje, koje odlikuje ogromno bogatstvo različitosti, učinimo još lepšim mestom za život. Informisanje u tom procesu može igrati veoma važnu ulogu, ako je objektivno, istinito i profesionalno – u interesu svih građana bez obzira na to kojim jezikom govore ili koje su religije… Jer, uvek je dobro podsetiti se da Novinarstvo nema naciju“.

U našem uvodnom tekstu pre 7 godina, postavili smo pitanje: Zašto Bujanovačke?

Verujemo da smo u dobroj meri ispunili osnovni cilj dat u odgovoru na ovo pitanje: „Zato što su Bujanovačke potrebne Bujanovcu i zato što je on, Bujanovac, potreban nama. Ukratko, zato što smo potrebni jedni drugima“.

U ovo vreme, kada je teško praviti dugoročne planove, uvereni da smo, zajedno sa našim čitaocima i poslovnim partnerima, na ispravnom putu.

I zato, ovo nije rođendan Bujanovačkih, već svih vas koji nas pratite, koji nam pišete, hvalite nas i kritikujete, pomažete, savetujete. Koji nam verujete i koji nas čitate.

 

 




2 thoughts on “Bujanovačke danas slave 7. rođendan!

  1. БАП - Бујановац

    Срећан роћендан !
    Жели Вам Бујановачко аматерско позориште.
    Здравље , срећу и још пуно добрих текстова и година успешног рада.

    Reply
  2. БАП - Бујановац

    Срећан роћендан !
    Жели Вам Бујановачко аматерско позориште.
    Здравље , срећу и још пуно добрих текстова и година успешног рада.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *