fbpx

Poskupele usluge banaka, naplaćivaće i pogrešan PIN

Bujanovac, 5. avgust 2022. Cene usluga u pojedinim bankama od danas su više, a od sada će se naplaćivati čak naknada za pogrešno ukucan PIN kod prilikom podizanja gotovine.

Prema novim cenovnicima pojedinih banaka, ovakva greška koštaće građane oko 100 dinara.

Prema najavama pojedinih banaka, poskupeće brojne usluge – održavanje računa, podizanje čekova i provizije za mobilno i elektronsko bankarstvo, a novi cenovnici stupaju na snagu danas.

Iako se nisu sve banke oglasile o promeni cena, prema informacijama onih koje to jesu uradile, izdavanje serije čekova će koštati 300, umesto pređašnjih 200 dinara, izdavanje kartice po hitnom postupku, koje je do sada bilo besplatno, koštaće 400 dinara, dok će isporuka kartice na kućnu adresu, koja je do sada koštala simboličnih 50 dinara, sada koštati ne tako simboličnih 800, prenosi Danas.

Lista poskupljenja ovde se ne završava, te će građani morati da plate i skuplju proviziju za podizanje novca sa bankomata druge banke, ali i transakcije koje obavljaju preko eBankinga. Od danas će se naplaćivati i ono što do sada nije – višestruki pokušaji za podizanje gotovine sa bankomata i neuspeli pokušaji plaćanja putem interneta.

Građani nisu zadovoljni ovakvim odlukama banaka, te smatraju da bi, u slučajevima kada je bankomat neispravan ili ne radi eBanking, upravo banke trebalo da snose odgovornost.

Ukoliko nekim slučajem izgubite karticu, i tada ćete morati da platite, piše Nova.rs.

Tada ćete, ukoliko ste, ne svojom krivicom, izgubili karticu, a na računu ste imali do 3.000 dinara, vi ste ti koji ćete snositi troškove.

Trošak će snositi banka ukoliko je iznos koji imate na računu veći i ukoliko uspete da dokažete da niste zloupotrebili karticu ili bili „vidljivo nemarni“.

 

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.