fbpx

Objavljena rang lista kandidata za popisivače

Bujanovac, 11. avgust 2022. Republički zavod za statistiku (RSZ) objavio je rang listu prijavljenih kandidata za popisivače na popisu stanovništva koji će se sprovesti u oktobru ove godine. Za popisivače na teritoriji opštine Bujanovac prijavilo se 222 kandidata, a u drugu gazu selekcije prošao je 161.

Za kandidate koji se pozivaju u drugu fazu selekcije (predaja dokumentacije i testiranje poznavanja rada na računaru) na rang listi je naveden termin i mesto testiranja.

Više od 40.000 kandidata popunilo je elektronsku prijavu za posao popisivača, saopštio je ranije RSZ.

Bujanovačke su pisale da će popis u opštini Bujanovac sprovoditi 108 popisivača, u opštini Preševo 90, a u Medveđi 24.

Bujanovcu potrebno 108 popisivača

“Smatra se da su objavljivanjem ove rang liste svi kandidati koji su konkurisali za posao popisivača obavešteni o rezultatima prve faze selekcije, i o tome kada i gde kandidati koji su ušli u drugu fazu selekcije treba da dođu radi predaje tražene dokumentacije i testiranja poznavanja rada na računaru”, navode iz RSZ.

Rang listu kandidata možete videti OVDE.

U slučaju da se ne odazove dovoljan broj kandidata potrebnih za obuku, redom će, telefonom i imejlom, biti pozivani kandidati „ispod crte“ (kandidati koji nisu u prvom krugu pozvani na testiranje), dok se ne obezbedi potreban broj kandidata za obuku.

Preliminarna lista kandidata za popisivače koji se pozivaju na obuku biće objavljena 20. avgusta 2022. godine, u 16 časova.

Zvanično: Albanci učestvuju u popisu stanovništva
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *