fbpx

Ljiljančani imaju rešenje za problem sa vodosnabdevanjem, na potezu Opština Bujanovac

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. avgust 2022. Selo Ljiljance kod Bujanovca, takođe je već više od mesec dana bez vode, kao i susedni Žbevac, kaže predsednik Mesne zajednice Ljiuljance Slavoljub Ristić. On je opštinskoj vlasti u Bujanovcu zvanično ponudio rešenje koje će dugoročno rešiti problem sa vodosnabdevanjem u više sela i kaže da čeka odgovor.

Po njegovim rečima, Ljiljance i Žbevac nemaju kap vode od kada su pre oko mesec dana konačno profunkcionisale buster stanice u Žuželjici i Božinjevcu.

Žuželjica dobila vodu, meštani zahvaljuju Bujanovačkim

-Da me niko ne shvati pogrešno, apsolutno nemam ništa protiv toga. Žuželjičani i Božinjevčani imaju sva prava na vodu, kao i mi. Problem je što vode nema dovoljno, pa kada su uključeni busteri u tim selima mi smo ostali bez kapi vode – kaže Ristić.

Pojašnjava da se deo Žbevca snabdeva vodom preko mreže iz Ljiljanca, ali voda uopšte ne dolazi do ovog sela.

Devojčica iz Žbevca koja boluje od leukemije dva meseca bez kapi vode

Kako je naglasio, Ljiljance neće imati vodu od aprila do septembra ako se nešto pod hitno ne preduzme.

-Imam rešenje i predlog sam zvanično poslao opštinskim vlastima. Ne mogu da kažem sada o čemu se radi, ali garantujem da će ukoliko Opština prihvati moj predlog dugoročno biti rešen problem sa vodosnabdevanjem i Ljiljanca i Žbevca, ali i Bogdanovca i Žuželjice i samog grada Bujanovca – naglašava Ristić.

Napomenuo je da se radi o skromnim sredstvima kojima bi Opština trebala da finansira projekat i da se nada pozitivnom odgovoru za dobrobit svih meštana.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *