Milica Zavetnica: Svi smo taoci Šaipa Kamberija

Bujanovac, 20. avgust 2022. Srbi u opštinama Bujanovac i Preševo suočavaju se sa diskriminacijom i nepravdom, a u tim opštinama rapidno jača separatizam, rekla je narodna poslanica Milica Đurđević Stamenkovski iz Srpske stranke Zavetnici.

– Koliko su separatisti agresivni u svojim namerama pokazalo se i nakon izbora, kada smo svi mi, pa i ceo politički i parlamentarni život u Srbiji, bili taoci namere Šaipa Kamberija da stekne poslanički mandat – istakla je ona u petak u Vranju, gde je započela kampanju obilaska svih gradova i opština na jugu Srbije,  prenosi Vranje news.

Po njenim rečima, Kamberi u nastavku nije ni prisustvovao prvoj sednici Skupštine Srbije, pokazujući time “koliko ne poštuje institucije i sve nas u Srbiji koji nastojimo da očuvamo ustavni poredak države“.

Podvukla je da su Zavetnici poklanjali veliku pažnju opštinama Bujanovac i Preševu i u više navrata pre izbora posećivali ova mesta.

-Mi se nikada nismo rukovodili time koliko je birača prijavljeno u nekoj opštini, već koliki je značaj te opštine i ljudi koji su tamo opstali, uprkos potpunoj izolaciji, sa kakvom se, recimo, suočava Trgovište u koje ćemo danas otići – dodala je.

Zavetnici otvorili i osveštali kancelariju u Bujanovcu

Za Zavetnike, kako je rekla, jug Srbije je uvek bio i ostaće strateški najvažnije mesto države, gde se brane vitalni interesi – politički, ekonomski i državni.

-Ovde je ta transferzala srpskog opstanka koja se nalazi na velikom udaru, rekla je Đurđević Stamenkovski.

Zahvalila je građanima Pčinjskog orkuga „na velikoj podršci“ koju su pružili Zavetnicima na prethodnim izborima.

-Moram da kažem da mi je velika čast što je Vranje prepoznalo sve ono što smo govorili u minulom periodu i što je vaš grad dao veliku podršku i podsticaj našem radu, kako na izborima, tako i posle njih prilivom novih članova i aktivista u naše redove, ali i porastom broja simpatizera – naglasila je Đurđević Stamenkovski.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *