Fudbal: Poništen izbor Nikole Tabaša posle prigovora Bobana Stojanovića

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 22. avgust 2022. Odbor za sprovođenje izbora u Fudbalskom savezu Regiona istočne Srbije (FSRIS) poništio je u ponedeljak sednicu Skupštine Opštinskog fudbalskog saveza (OFS) Bujanovca od 16. avgusta na kojoj je za predsednika lokalnog saveza izabran Nikola Tabaš.

Zbog navodnih nepravilnosti prigovor je podneo delegat FK BSK na Skupštini OFS Bujanovac  Boban Stojanović, a Odbor za sprovođenje izbora je prigovor prihvatio kao osnovan.

Kandidat FK BSK za predsednika saveza bio je Oliver Trajković, koji je dobio 6 glasova, dok je za Tabaša glasalo 11 delagata.

Nikola Tabaš novi predsednik OFS Bujanovac

Kako je navedeno u odluci o poništavanju sednice, izbor aktivnog sudije Aleksandra Mladenovića u članstvo Izvršnog odbora OFS Bujanovac protivan je statutarnom okviru.

Međutim, Odbor je utvrdio još nepravilnosti.

„Tačkama 1 i 2 člana 76 Statuta predviđeno je da Nadzorni odbor čine tri člana koji nisu delegati Skupštine, a jednovremeno se tačkom dva kao obavezan uslov postavlja da članovi Nadzornog odbora u poslednje četiri godine pre njihovog prvog mandata ne obavljaju i nisu obavljali funkciju u nekom od organa i tela OFS Bujanovac. Do očiglednog i grubog kršenja ovog člana došlo je time što je  za člana Nadzornog odbora izabran Mlađan Milić, koji je delegat u Skupštini OFS Bujanovac i isti je aktivno učestvovao u radu izborne sednice Skupštine OFS Bujanovac, kao delegat FK Lugina iz Preševa i bio izabran u radnim telima skupštine, kao zapisničar“, navodi se između ostalog u obrazloženju.

Odbor je utvrdio i da poslovnik nije usvojen, da su prekršeni rokovi u pojedinim statutarnim rešenjima i kandidaturama i da su punomoćja overavana suprotno propisima.

Navodi se i slučaj delegata Mileta Prkića, za koga se kaže da je učestvovao na izbornoj sednici Skupštine kao delegat sa punomoćjem FK Trnovac iz Velikog Trnovca, a da je odlukom IO SSOS OFS Bujanovac od 6. avgusta izabran za delegata u Skupštini SSOS FS Pčinjskog okruga.

“Povrh svega, pomenuto lice obavlja i funkciju člana IO SSOS FSO Bujanovac, i kao takvo nije validan delegat u Skupštini OFS Bujanovac“, piše u odluci.

Od upućenih u dešavanja u fudbalu Bujanovačke saznaju da će poništavanje sednice OFS Bujanovac uticati i na ishod izbora u FS Pčinjskog okruga, koji sada vodi Blagoje Tabaš.

U Fudbalskom savezu Srbije (FSS) sprovode se izbori na svim nivoima, a poznavaoci prilika kažu da se sa svih funkcija sklanjaju ljudi bliski Novici Tončevu i da podsaveze preuzimaju naprednjaci.

Ivanović: Bujanovčani su oteli fudbal od Vranja, Tabaš bez komentara

Nova sednica Skupštine OFS Bujanovac treba da bude održana najmanje tri nedelje od pravosnažnosti odluke o poništenju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *