Srećno prvaci ! (foto&video)

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 1. septembar 2022. – Uz intoniranje državne himne, đačku zakletvu i priredbu, u dvorištu bujanovačke Osnovne škole “Branko Radičević”, upriličen je doček za novu generaciju đaka prvaka.

Ukupno 98 dečaka i devojčica, raspoređenih u četiri mešovita odeljenja, danas je po prvi put selo u školske klupe.

Prozivka, podela školskog pribora i torbi, ali i priredba dobrodošlice učenika 4. razreda za nove i najmlađe drugare, prvacima je, kako su nam rekli, učinila ovaj prvi školski dan “nezaboravnim” i “super”.

Još dvadesetoro njihovih vršnjaka školske 2022/23 sedeće u klupe u područnim odeljenjima ove škole u Rakovcu, Karadniku, Lopardincu i Srpskoj Kući.

Direktor škole Nenad Tasić poželeo je dobrodošlicu prvacima i srećno i uspešno školovanje.

– Trudićemo se da vam dani u školi budu ugodni, puni prijateljstva, zanimljivih sadržaja i odličnih rezultata. Želimo da sa radošću dolazite i odlazite iz škole – poručio je Tasić.

 Iako po drugi put “polazi” u prvi razred, majka Vujadina Stojanovića, Maja kaže da je uzbuđenje isto kao i pre par godina kada je u prvi razred pratila starijeg dečaka.

– Veoma sam uzbuđena. Po drugi put “krećem” u prvi razred, ali svaki polazak je drugačiji. Zadovoljna sam grupom, tu su nam drugari iz vrtića. Bitno je da Vujadin nema tremu i da je spreman da stiče nova znanja – kaže kroz osmeh ponosna mama.

Učitelji će se potruditi da naredne četiri godine deci omoguće zanimljivu i interesantnu nastavu uz sticanje potrebnih znanja.

–  Najbitnije je da deca budu srećna, a mi ćemo se potruditi  da budu najbolja u školi uz sve novine u nastavi koje primenjujemo sa zanimljivim zadacima i igricama – kaže nam učiteljica Ivana Dukadinović.

Podsetimo, zbog renoviranja matične škole, nova generacija đaka prvaka će svoje školovanje započeti u objektu za predškolce u dvorištu škole.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *