Za decu iz Srpske Kuće kod Bujanovca nema vrtića zbog Opštine

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 1. septembar 2022. – Za decu iz Srpske Kuće kod Bujanovca vrata tamošnjeg vrtića 1.  septembra su ostala zatvorena. Direktor Predškolske ustanove “Naša radost”, Milovan Aleksić, kaže za Bujanovačke, da početak rada vrtića u selu zavisi od odluke lokalne samouprave, a nadležni u lokalnoj samoupravi na poziv Bujanovačkih nisu odgovorili.

Razočarani roditelji najavljuju da će objašnjenje zašto vrtić ne radi zatražiti od predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija lično.

– Ustanova je poslala zahtev da nam se odobri prijem radnika na određeno vreme kako bi ta grupa bila osposobljena za rad 1. septembra, ali još uvek nema saglasnosti osnivača, odnosno Opštine koja o tome odlučuje – rekao je direktor Aleksić.

Pojašnjava da u toj grupi nema zaposlenog u stalnom radnom odnosu, ali da je pitanje rada grupe do sada rešavano davanjem saglasnosti o prijemu radnika na određeno vreme od strane Opštine.

– Ono što je bilo do nas mi smo uradili. Zahtev je upućen dva puta i čekamo odobrenje, a kad će to biti, zavisi od nadležnih u lokalnoj samoupravi. Prema mojim saznanjima, zahtev nije ni uzet u razmatranje – dodaje direktor.

Nezadovoljni roditelji obratili su se redakciji Bujanovačkih tražeći pomoć i objašnjenje zašto za desetoro dece iz Srpske Kuće nema vrtića.

– Sva deca sa nestrpljenjem čekaju polazak u vrtić, a naša deca su ostala kući. Obavešteni smo da još uvek nema saglasnosti iz Opštine o početku rada, pa se pitamo koliko to košta predsednika Nagipa Arifija – kaže jedan od roditelja.

Poručuju da će se obratiti i Ministarstvu prosvete, ali i da će zahtevati objašnjenje direktno od predsednika Arifija.

Na pitanja našeg portala o vrtiću u Srpskoj Kući, Sali Salihi, šef kabineta predsednika opštine, nije odgovorio do objave teksta.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *