Ponovo produžen rok za energetsku efikasnost: Para ima, ali Bujanovčani ne konkurišu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. septembar 2022. Rok za prijavljivanje Bujanovčana za subvencije za zamenu stolarije, postavljanje izolacije, ugradnju kotlova, solarnih panela i drugih mera energetske sanacije ponovo je produžen. Ranije je najavljeno iz Opštine da će se rok pomerati dok god se ne prijavi dovoljan broj građana koji bi iskoristili više od 13 miliona dinara.

Kao krajnji rok za prijavljivanje najpre je bio određen 24. avgust, pa 7. septembar, a sada je doneta odluka da se građanima omogući još sedam radnih dana, odnosno rok do 16. septembra.

Načelnica opštinskog Odeljenja za razvoj i investicije Fazila Azemović najavila je ranije da će se rok produžavati „dok god broj prijava ne bude zadovoljavajući“.

Za energetsku efikasnost prijavilo se 20 Bujanovčana, para ima za 107 domaćinstava

Naime, obezbeđen je novac za sufinansiranje poboljšanja enrgetske efikasnosti na 107 kuća i stanova u opštini, a do 24. avgusta prijavilo se svega 20 građana.

-Neverovatno je da nema dovoljno prijavljenih, a uslovi nikad nisu bili blaži – rekla je Azemović za naš portal nakon što je rok produžen prvi put.

Ona je tada najavila da će se opštinske službe maksimalno angažovati kako bi se što više građana prijavilo za program energetske sanacije da sredstva obezbeđena u Ministarstvu energetike ne bi propala.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *