Inicijativa za mirne promene (PCI) raspisala medijsku nagradu na temu suživota u Srbiji i na Kosovu

Bujanovac, 12. septembar 2022. – Nevladina organizacija Inicijativa za mirne promene (PCI) raspisala je konkurs za Medijsku nagradu za sadržaj na temu multietničkog suživota na Kosovu i u Srbiji.

– Cilj “Medijske nagrade” je da promoviše i nagradi medijski sadržaj sa Kosova i iz Srbije koji istražuju teme koje se odnose na suživot zajednica, navodi se u saopštenju organizacije PCI.

Nagrade se dodeljuju za medijski sadržaj u audio-vizuelnom i pisanom formatu na albanskom i srpskom jeziku, a novčani iznos prve nagrade u obe kategorije je 2.000 evra.

Na konkursu mogu učestvovati novinari iz svih sfera novinarstva (televizija, štampani i online mediji), kao i predstavnici medija, organizacije i/ili nezavisni pojedinci.

– Nagrada se dodeljuje za sadržaj koji je objavljen u priznatim medijima (ne samo na ličnoj veb-stranici pojedinca, stranici društvenih medija, blogu itd.) u vremenskom periodu od 1. januara do 31. decembra 2022. godine, stoji u saopštenju.

Radove kojima se konkuriše treba poslati preko online prijavnog obrasca do 31. decembra ove godine.

Nagrade za medijski sadržaj koji nudi drugačiju sliku o svakodnevnoj stvarnosti života u Srbiji i na Kosovu dodeljuje se drugu godinu zaredom od strane organizacije Inicijativa za mirne pregovore (PCI) sa sedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *