Mukama žitelja Save Kovačevića ne nazire se kraj zbog nepropisnog parkiranja u ovoj ulici u centru Bujanovca

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 22. septembar 2022. – Kolona parkiranih vozila  i pored znaka “zabranjeno parkiranje” otežava svakodnevni život meštana Ulice Save Kovaćevića u centru Bujanovca koji za Bujanovačke tvrde da je ovaj problem priustan godinama unazad, te da je saobraćajni znak nevidljiv ne samo za nesavesne vozače, već i za saobraćajnu policiju.

– Samo danas je iza znaka parkirano više od 10 vozila, a da bismo izašli iz ulice potrebno nam je oko petnaestak minuta.  Saobraćajna patrola koju smo pozvali je uredno izašla na teren, provozala se pored svih nepropisno parkiranih vozila i nije reagovala. Nikome kazna nije napisana, kaže meštanin koji se obratio našoj redakciji.

O otežanom kretanju ovom ulicom zbog nepropisno parkiranih vozila, ugroženoj bezbednosti i nemogućnosti pristupa svojim dvorištima, meštani su pre godinu dana preko Bujanovačkih uputili apel nadležnima da se problem reši.

Žitelji Save Kovačevića od policije traže da spreči nepropisno parkiranje u toj ulici

Tada su Bujanovačke o problemu nepropisnog parkiranja u ovoj ulici, ali i na teritoriji grada, uputile pitanja Policijskoj upravi u Vranju, ali odgovor nismo dobili.

Meštani opet ističu da su često blokirani i u hitnim slučajevima i pitaju se ko će da snosi odgovornost ako se desi najgori scenario.

– Ko će da snosi odgovornost ukoliko neko umre zbog nemogućnosti pristupa vozila hitnih službi. Godinama je u toku radnog vremena naša ulica blokirana parkiranim automobilima. I niko ništa ne preduzima, žale se meštani.

Sledeći korak je, kako kažu, obraćanje višim instancama jer je saobraćajni znak na početku ulice nevidljiv za lokalnu saobraćajnu policiju.

– Ukoliko se ne krene sa rešavanjem problema pomoć ćemo potražiti najpre u Policijskoj upravi Vranje, a potom i dalje – kaže jedan od meštana ove ulice.

Bujanovačke su nebrojeno puta pisale o javašluku u gradu po pitanju parkiranja.

O bahatosti vozača svedoče jučerašnje fotografije parkiranih automobila ispred Škole „Sveti Sava“ i kolona nepropisno parkiranih vozila sa druge strane glavne ulice u strogom centru grada.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *