Bubnjarski festival „Drum dum fest“ sutra u Leskovcu

Bujanovac, 30. septembar 2022. – Festival bubnjara “Drum dum fest”, koji se održava po 11. put, počinje sutra u leskovačkom Narodnom pozorištu.

Leskovčani, ali i publika iz drugih gradova, prvog dana u oktobru moći će da uživa u defileu bubnjara od 12 sati centrom grada, a zavesa na 11. festival će biti spuštena nastupom Vasila Hadžimanova.

Večernji deo programa na sceni Narodnog pozorišta otvaraju najmlađi bubnjari DDF Kids sa početkom u 19 sati.

Prošle godine ustanovljena je i nagrada za životno delo, a posle prvog dobitnika, Makedonca Garbeta Tavitjanua, ovogodišnji laurat je Slobodan Stojanović Kepa, bubnjar grupe ”Smak”.

– Ove godine nagrada odlazi u ruke još jednoj bubnjarskoj legendi popularnom Kepi, bubnjaru grupe “Smak”, muzičaru čije je umeće sviranja bubnjeva obeležilo jednu epohu rokenrola u tadašnjoj Jugoslaviji jednako kao što je njegov prijatelj iz benda Radomir Mihajlović Točak, to učinio na gitari. Pošto gospodin Stojanovi nije bio u mogućnosti da dođe, ekipa DDF-a je otputovala za Kragujevac I uručila mu nagradu, a publici će biti prikazan snimak uručenja, kao I kratak razgovor sa njim, navodi se u saopštenju organizatora.

Organizator festivala UG “Muzička komunikacija”, poziva ljubitelje ritma i dobre muzike na jedanaesto po redu druženje.

Karte za festival se mogu kupiti po ceni od 1.000 dinara u kafiću “Murfi pab” u Leskovcu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *