Bujanovčani završili sa vakcinacijom

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 30. septembar 2022. – U opštini Bujanovac treću buster dozu vakcine protiv korone primilo je 4.223 građana, dok su četvrtom dozom vakcinisane 43 osobe, rečeno je Bujanovačkim u Domu zdravlja.

– Interesovanje je slabo.  Dnevno se daje po nekoliko doza i to uglavnom treća i četvrta – rekla je dr Daliborka Pavlović, direktorka Doma zdravlja.

Prema izveštaju, zaključno sa 29. septembrom, obe doze vakcine primilo je ukupno 16.300 građanina, dok je od početka imunizacije dato 37.118 doza vakcina.

Poređenja radi, od poslednjeg izveštaja o imunizaciji krajem jula, broj kompletno vakcinisanih nije uvećan, trećom dozom je vakcinisano 13, dok je četvrtu dozu vakcine primilo 30 meštana.

Kako je ranije za naš portal izjavila direktorka Pavlović, sporadičnog zaražavanje korona virusom ima, ali je epidemiološka situacija neuporedivo bolja u odnosu na pre mesec dana.

Korona u Bujanovcu miruje, zvaničan kraj epidemije teško pre proleća

Građani zainteresovani za vakcinu protiv kovida mogu da se jave Odeljenju za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva od 7 do 20h.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *