Vukanu sve bolje u Budimpešti

Bujanovac, 30. septembar 2022. – Miloš Stoiljković, otac jednogodišnjeg Vukana iz Vranja, koji boluje od spinalne mišićne atrofije  i leči se  u Budimpešti, za čije lečenje su novac prikupljali i Bujanovčani, javlja da je Vukan svakim danom sve bolje, da intenzivno vežba i da pokazuje dobar napredak.

Miloš kaže da je Vukan pre dve nedelje, nakon tri i po meseca korišćenja, skinut sa steroida, koji su sastavni deo lečenja Zolgensmom.

Najskuplji lek na svetu mali Vukan je primio početkom juna.

– Njegovi pokreti su sve stabilniji, počeo je da se okreće sam, polako vežbamo i sedenje. Sve te stvari kod SMA tip 1 dece su nezamislive bez terapije. Hvala dragom Bogu i svim ljudima velikog srca koji su nam pomogli da mu pružimo mogućnost da primi terapiju i radujemo se svakom njegovom napretku – napisao je Miloš na Fejsbuku.

Apelovao je na ljude dobre volje za makar jedan SMS sadržine 1348 na 3030 ili uplatu po mogućnosti za Tijanu Stojiljković iz Vranja, koja boluje od multiple skleroze.

– Tijanino stanje se pogoršalo. Potrebno je što pre sakupiti sredstva za odlazak na lečenje u Rusiju. Hajmo, naša snažna Armijo, da još jednom životu damo šansu i mogućnost za izlečenje – naveo je Miloš.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *