Manu Čao svirao meštanima ispred prodavnice u Toplom Dolu

Bujanovac, 3. oktobar 2022. (foto FB „Ja volim Topli Do) – Svetska muzička zvezda Manu Čao ponovo je posetio staroplaninsko selo Topli Do, gde je 2019. godine podržao meštane u borbi za reke na Staroj planini. Muzičar je ispred seoske prodavnice odsvirao je i nekoliko pesama na oduševljenje samih meštana.

-Manu je još nakon prve posete Toplom Dolu hteo da ponovo privatno poseti to mesto, da oseti energiju koju je osetio tokom svog prvog dolaska i da uživa u lepotama koje pruža Stara planina, njena priroda i ljudi koji tu žive i opstaju – kaže Snežana Ilić, aktivistkinja i prijatelj Toplog Dola, pišu Južne vesti.

Manu je 2019. godine, nakon koncerta u Nišu, prvi put došao u Topli Do kako bi se problem sa mini hidroelektranama (MHE) internacionalizovao.

-Mislila sam da bi Manu video koliki su nam MHE problem i kakva nam se katastrofa sprema tek kada bi proveo vremena sa meštanima. Manu je tada, osetivši magiju Stare planine i Toplog Dola izrazio želju da ponovo dođe inkognito. Prvu narednu priliku kada je bio blizu je iskoristio da sa svojim prijateljima ponovi poseti Topli Do – kaže Snežana.

Muzičar je ovoga puta imao više vremena da u slobodnom Toplom Dolu uživa, a pravo zadovoljstvo mu je činio boravak među meštanima.

Rado je imao mini-koncerte za dušu u svakom od domaćinstava koje su posetili. Isprobavao je domaće proizvode, grlio meštane, svirao za decu, družio se ispred prodavnice.

-Najviše se divio reci pored koje je proveo celo popodne i slikao je i snimao bez prestanka, što je i sve nas začudilo, jer nema taj običaj. Kao i mnogi od nas i veliki Manu Čao se zaljubio u ovo čudesno mesto na Staroj planini. Ovo svakako nije poslednji put da je došao, a uklopio se brzo i lako kao da je jedan od nas – zaključuje aktivistkinja.

Manu je pre 3 godine podržao meštane i ljude koji su danonoćno stražarili u selu da bi sačuvali reke od mini hidro-elektrana, a onome čime je bio oduševljen tada i sad, otkrivaju nam sagovornici, najverovatnije će se uskoro ponovo vratiti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *