fbpx

Kamberijeva stranka traži lokalne izbore u Preševu

Bujanovac, 6. oktobar 2022. Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija traži nove lokalne izbore u Preševu, jer, kako kažu, vladajuća većina nije uradila ništa za ovu najsiromašniju opštinu u Srbiji, osim zloupotreba i trošenja javnog novca na porodično-prijateljske projekte.

„Favorizovanje članova porodice, počevši od zapošljavanja rođaka predsednika Skupštine, preko finansiranja projekata firmi rođaka. Kao što se videlo i na poslednjem projektu uređenja korita u Oraovici, gde je za posao izabran član njegove uže familije. Firma koja je dobila posao nikada  se nije bavila ovakvim projektima, niti ima mehanizaciju za izvođenje potrebnih radova“, navode iz PDD.

Na vlasti u Preševu je Alternative za promene, čiji je lider Šćiprim Arifi predsednik opštine, u koalicija sa Pokretom za reforme Samija Salihua, koji je na čelu lokalnog parlamenta.

Do promene vlasti došlo je 11. aprila ove godine, kada je nova većina smenila dotadašnju predsednicu Arditu Sinani iz PDD-a.

Ardita Sinani smenjena sa mesta predsednice Preševa

Iz ove opozicione stranke naglašavaju da je sada jasno da Arifijev i Salihuov cilj nije bio samo preuzimanje vlasti političkom trgovinom, već  iznuđivanje građana.

Kao primer zloupotrebe naveli su slučaj renoviranja kabineta predsednika, koji će građane koštati, kako kažu, 40.000 evra, a možda i dvostruko više.

-Informacija koliko će koštati renoviranja kabineta za luksuzne potrebe Šćirima Arifija, dobijena je na insistiranje nadležnih organa. Jer, u toku je pokušaj da se sakriju informacije vezane za ovaj projekat koji će poreske obveznike opštine Preševo zapravo koštati preko 40.000 evra, a sumnja se da je za ovaj projekat postojao aneks ugovora, kojim se vrednost radova može udvostručiti – navode iz PDD.

U saopštenju se navodi i da dok Arifi i Salihu troše enormno na projekte  koje rade članovi njihovih porodica, zapošljavanje rođaka i bespotrebni luksuz, ukidaju subvencije za poljoprivrednike, sa obrazloženjem da opština nema novca.

-Zbog svega ovoga, jedino rešenje su izbori – zaključuju iz Kamberijeve stranke.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.