Saša Arsić o rebalansu budžeta: Arifi otvoreno protiv srpske zajednice

Bujanovac, 7. oktobar 2022. Rebalans budžeta opštine Bujanovac samo je pokazao da pojedini albanski politički lideri i ne pomišljaju na normalan suživot sa Srbima i Romima u Bujanovcu, kaže Saša Arsić, predsednik bujanovačkog odbora Narodne stranke i regionalni koordinator za Pčinjski okrug.

“Od ukupno 72 miliona dinara na projekte u srpske sredine ide samo 11,5 miliona, a tim iznosom su obuhvaćeni i projekti koji se samo provlače iz godinu u godinu i nikad se ne završe, već služe samo da predsednik opštine Nagip Arifi pokaže da odvaja iz budžeta bar mrvicu za Srbe”, navodi se u saopštenju stranke koje potpisuje Arsić.

“Kako bi narodski rekli, on nas našim kamenom lupa u glavu”, kaže Arsić.

Arsić: Opštinski budžet i dalje katastrofalan za Srbe

Naglašava da se predsednik opštine ponaša kao da je opština njegova privatna svojina i da on nekome ‘daje’ sredstva.

“Ne plaća ni račune za mesne zajednice gde žive Srbi, a neki put ili most za nas je misaona imenica”, navodi Arsić.

On smatra da se ovo što se dešava u Bujanovcu može sprečiti, ali za to je potrebna politička volja u Beogradu.

“Treba od svake nadležne inspekcije da se zatraži da proveri svaku sumnjivu transakciju i tender u opštini. Preko nadležnih ministarstava zatražiti realizaciju projekata u srpskim sredinama”, navodi Arsić.

Međutim, postavlja i pitanje “ko to treba da traži”.

“Mi u Bujanovcu imamo potencijalnog poslanika gospodina Mitrovića koji je trenutno na klupi za rezervne igrače u SNS, pa ako ga pozovu pred kraj utakmice igraće malo, ali nemamo vremena da čekamo da Vučić otvori Gumoplastiku i klanicu Jugokop i da se seti Bujanovca uoči izbora”, kaže on.

Zaključio  je da će Narodna stranka iz Bujanovca  na sledećem zasedanju Skupštine Srbije zatražiti da se formira poseban odbor za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa,  koji će, kako kaže, proveriti šta se radi ovim opštinama, ali i rad i raspodelu sredstava iz Koordinacionog tela.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *