fbpx

Borini pozorišni dani od 21. oktobra, počela prodaja karata

Bujanovac, 11. oktobar 2022. (foto arhiva) – Festival Borini pozorišni dani, 42. po redu, biće održan u Vranju od 21. do 28. oktobra pod sloganom „Kuda plovi ovaj svet?“, a karte su već u prodaji.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici pozorišta – ponedeljkom, utorkom, petkom od 13 do 20 časova, subotom od 10 do 12 i od 16 do 20 i nedeljom od 10 do 12 časova, javlja Vranjenews.

Cena pojedinačne karte je 700 dinara, a komplet ulaznica 4.200.

Na svečanom otvaranju, u skladu sa novim pravilnikom festivala, 21. oktobar biće obeležen kao Dan pozorišta i vranjski ansambl odigraće predstavu Autoputem, čiji tekst i režiju potpisuje Ana Đorđević.

Takmičarski deo Borinih pozorišnih dana počeće 22. oktobra predstavom Ko je ubio Dženis Džoplin?, po tekstu Tijane Grumić, u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Slede predstave Izbiračica i Kus petlić u izvođenju Narodnog pozorišta u Subotici, pa Rolerkoster u izvođenju Ateljea 212.

Potom će biti izvedeno ostvarenje Poslednje devojčice Pozorišta Deže Kostolanji iz Subotice i Rat i mir, u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu.

U čast nagrađenih nastupiće Kraljevačko pozorište sa predstavom Crna ovca, u režiji Snežane Trišić.

Selektor festivala je Slobodan Savić.

Ovogodišnji budžet festivala je oko 5,5 miliona dinara, od čega najveći deo, oko 3,25 miliona, pokriva Grad Vranje.

Na kraju ovogodišnjeg festivala biće dodeljene lane ustanovljene nagrade sa imenom „Borisav Stanković“ i to u pet kategorija: za najbolju predstavu, za dramaturgiju, dramatizaciju ili adaptaciju, za najbolju mušku ulogu, za najbolju žensku ulogu.

Peta će biti nagrada publike koja nosi ime „Radoslav Radivojević“, po pokojnom direktoru vranjskog teatra i utemeljivaču ovog festivala.

Žiri ovogodišnjeg festivala činiće Biljana Keskenović, glumica Narodnog pozorišta u Somboru, Nataša Poplavska, rediteljka iz Skoplja i Borivoj Radaković, dramski pisac iz Zagreba.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.