Inspekcija: Saobraćajna policija nadležna za nepropisno parkiranje kod škole

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 12. oktobar 2022. – Nepropisno parkiranje  ispred Srednje škole „Sveti Sava“ u centru Bujanovca je nadležnost saobraćajne policije, jer su vozila parkirana delom i na kolovozu i na trotoaru, kaže za Bujanovačke Metin Ramizi, načelnik opštinske inspekcijske službe.

Nakon pisanja Bujanovačkih o ugroženoj bezbednosti dece zbog parkiranja vozila na trotoaru kod škole “Sveti Sava”, Ramizi odgovara da komunalna inspekcija može reagovati ako postoji nepropisno parkiranje na površinama za javne namene.

Ugrožena bezbednost dece zbog parkiranja na trotoaru kod škole „Sveti Sava“

– Ukoliko postoji problem na javnim parkiralištima, na biciklističkim stazama, na trgu, zatim površine ispred garaže, mi tu možemo da reagujemo. Za sve ostalo je nadležna saobraćajna policija – istakao je on.

Ramizi pojašnjava da je  konkretni slučaj u nadležnosti policije, jer se parkiranje vrši delom na kolovozu, a delom na trotoaru.

– Tu se često može videti i vozilo parkirano u kontra smeru, pored nepropisnog parkiranja. Preduzimali smo mere, ali to ne možemo da rešimo, jer saobraćajna policija ima veće nadležnosti – zaključio je Ramizi.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *