Lideri Albanaca u Bujanovcu i Preševu otputovali u Ameriku

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. oktobar 2022. Politički lideri Albanaca u Bujanovcu i Preševu otputovali su u četvrtak ujutru u Sjedinjene Američke Države gde će se sastati sa predstavnicima američkog Kongresa, Senata i Stejt departmenta, potvrdio je našem portalu šef kabineta predsednika opštine Bujanovac Sali Salihi.

Delegaciju Albanaca čine predsednik opštine Bujanovac i lider Demokratske partije (DP) Nagip Arifi, narodni poslanik i šef Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa i lider preševske Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa.

Kosovska vlada je u sredu izdvojila 35.000 evra za Bujanovac i Preševo, po zahtevu NSA, za „aktivnosti lobiranja“, kako je rekao kosovski premijer Albin Kurti.

Albancima u Bujanovcu i Preševu za lobiranje stiže 35.000 evra sa Kosova

Delegacija Albanaca sa juga Srbije je u Ameriku putovala i letos, kako je tada rečeno, radi lobiranja „za pitanje Preševske doline“.

Delegacija Albanaca u američkom Senatu: Država nas diskriminiše

To putovanje je, takođe, finansirala vlada u Prištini.

Umesto Ardite Sinani, nekadašnje predsednice Preševa, a sada političke savetnice Kurtija, u delegaciji je Ragmi Mustafa iz NSA.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *