Sudija iz Surdulice: Predsednik Sudijske organizacije tražio da namestim utakmicu

Bujanovac, 14. oktobar 2022. Bivši internacionalni fudbalski sudija i funkcioner Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije (FSRIS) Ninoslav Spasić iz Surdulice optužio je predsednika Strukovne sudijske organizacije Dejena Delevića da je od njega tražio da namesti utakmicu zbog visoke kvote u kladionicama.

Radi se o meču odigranom 2008. godine u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona.

Spasić tvrdi da je Delević u telefonskom razgovoru od njega tražio da sudi po upustvima, jer se radi o visokoj kvoti.

U razgovoru za Južne vesti Spasić ističe da više ne želi da ćuti o stvarima koje su se dešavale prethodnih godina u srpskom fudbalu, a iako je i sam često bio na meti kritika o nameštanju utakmica, sada on za dešavanja pred utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona između Dinama iz Tbilisija i islandskog Runavika optužuje čoveka koji trenutno rukovodi sudijskom organizacijom.

“Dan uoči poletanja, na fiksni telefon u hotelu ”Slavija“ pozvao me Dejan Delević, u tom trenutku mog kolega. Tražio je uslugu, da sudim kako odgovara njemu i ekipi saradnika i da namestim utakmicu. U pitanju, kako mi je rekao u telefonskom razgovoru, bila je velika uplata u kladionici. Iako sam odbio na prvu, bez reči da se upuštam u diskusiju, uporni Delević molio me još nekoliko puta da poslušam predlog. Nisam hteo ni da čujem, ostao sam dosledan, Dinamo je pobedio sa 3:0”, rekao je Spasić.

Dodaje i da je odmah ceo slučaj prijavio nadležnim organima UEFA, kao i da je za suđenje te utakmice dobio visoku ocenu.

Spasić poziva Delevića i na poligraf, kao i na TV duel, a podseća da je aktuelni predsednik Strukovne sudijske organizacije već optuživan za nameštanje utakmica.

“Čovek sam bez dlake na jeziku, ne bojim se ni Dejana Delevića, ni Dejana Filipovića. Spreman sam i javno pozivam Delevića na poligraf. Neka bira dan, mesto, a spreman sam i za TV duel, neka prihvati bačenu rukavicu. Ako sme, naravno. Ništa nije slučajno, ni nepristojna ponuda mojoj malenkosti. Koliko me sećanje služi, a takve stvari se ne zaboravljaju, Delević je optuživan, konkretno i javno, već ranije da je namestio UEFA utakmicu. Predsednik sudijske organizacije nalazi se na crnoj listi UEFA, eto vidite ko rukovodi sudisjkom organizacijom” rekao je Spasić.

Ipak, nada se da će uskoro reagovati nadležno Tužilštvo, a da su njegove optužbe tačne, kako kaže, govori i to što Delević ne demantuje njegove optužbe.

Na pitanja novinara u vezi sa Spasićevim optužbama Delević nije odgovorio.

Spasić je tokom februara ove godine izbačen iz fudbala na godinu dana i to zbog prijave predsednika Sudijske komisije FSS-a Dejana Filipovića, da je komentarisao plate čelnih ljudi FSS-a.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *