Profesorka Ivana Mitrović: Nova ekonomska sekcija za đake srednje škole „Sveti Sava“

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 17. oktobar 2022. – U bujanovačkoj Srednjoj školi “Sveti Sava” sa radom je počela sekcija “Virtuelna privreda” koja ima za cilj produbljivanje znanja iz oblasti ekonomije, ali i razvoja preduzetničkog duha kod učenika.

– U okviru sekcije bavićemo se istraživanjem, analizom ekonomskih kretanja i ekonomskih zakonitosti, s jedne strane, dok će na drugoj strani, učenici imati priliku da u svakodnevnom životu primene stečena znanja – kaže profesorka ekonomije i vođa sekcije Ivana Mitrović.

Sekcija “Virtuelna privreda” zamišljena je, kako dodaje, kao škola u kojoj će učenici svih obrazovnih profila putem radionica produbljivati znanja iz ekonomije i razvijati svoj preduzetički duh.

– Poslovanje privrednih subjekata, banaka, osiguravajućih organizacija, poreski sistem su samo neke od tema koje će se obrađivati, a putem “male škole ekonomije” učenici će u formi članka ili vesti pisati o svojim zapažanjima, rešenjima priilikom obrade svake oblasti, navela je profesorka Ivana.

Istakla je da je to još jedan od načina da učenici rade na razvoj komunikacijskih veština i saradnje.

Učešće na sajmovima, predavanja iz oblasti monetarne ekonomije i prilika da učenici neposredno upoznaju poslovanje privrednih društava i preduzetnika su deo rada ove novootvorene sekcije.

– Interesovanje učenika za rad sekcije je dobro, s obzirom da smo tek počeli, a glavni nosioci su učenici četvrtog razreda – zaključila je ona.

Prvi događaj u okviru rada sekcije je poseta predstavnika Narodne banke Srbije koja je najavljena za četvrtak (20. oktobar).




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *