Direktorka SŠ „Sveti Sava“: Škola će biti renovirana od temelja do krova

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 19. oktobar 2022. – Bujanovačka Srednja škola “Sveti Sava” biće kompletno renovirana, od temelja do krova, tako da će škola dobiti potpuno novi izgled, rekla je za Bujanovačke direktorka Biserka Jović. Naglasila je da će se rekonstruisati i školska radionica, dvorište, sportski teren, ali će promene biti i na fiskulturnoj sali.

– Radiće se sve, učvršćivanje i hidroizolacija temelja kako bi se sprečio problem prodiranja vode sa kojim smo se suočavali pri svakoj manjoj padavini, zatim kompletna zamena stolarije, vodovodne, električne i toplotne instalacije, podovi – kaže Jović.

Školska radionica će, kako je rekla, nakon završetka radova imati jednu veliku salu namenjenu za sastanke i manje priredbe, dok će se drugi deo koristiti za područja rada gde je neophodno postojanje radionica- mašinstvo i kuvarstvo.

Mašine koje su nekada korišćene više se ne koriste, jer imamo saradnju sa socijalnim partnerima i naši učenici obavljaju praksu kod njih, tako da će tu biti samo ono najosnovnije što svaka radionica mora da ima kako bi obrazovni profil funkcionisao – dodaje direktorka.

Pojašnjava da rekonstrukcija fiskulturne sale podrazumeva podizanje visine plafona, jer postojeći ne zadovoljava standarde za izvođenje nastave fiskulture.

– Dogradnje neće biti, ali će biti kompletna rekonstrukcija koja će izmeniti lični opis škole. Uređivaće se i školsko dvorište, sportski teren, ograda. Apsolutno sve – zaključila je direktorka Jović.

Podsetimo, na Portalu javne nabavke objavljen je poziv za prijavu izvođača radova vrednih preko 200 miliona dinara bez PDV koji će biti otvoren do 8. novembra.

Raspisana javna nabavka za rekonstrukciju Škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *