„Ko je ubio Dženis Džoplin“ najbolja predstava na Borinim pozorišnim danima

Bujanovac, 28. oktobar 2022. (foto Vranjenews) – Predstava “Ko je ubio Dženis Džoplin”, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, proglašena je za najbolju i glasovima publike i odlukom žirija na 42. Borinim pozorišnim danima u Vranju.

Reč je o ostvarenju koje je po tekstu Tijane Grumić režirala Sonja Petrović.

Nagradu za najbolju žensku ulogu na festivalu ravnopravno su ponele glumice Bojana Milanović i Sonja Isailović, za ulogu Dženis Džoplin iz te predstave, prenosi Vranje news.

Nagradu publike za najbolju predstavu na ovogodišnjim Borinim pozorišnim danima ova predstava je osvojila sa prosečnom ocenom 4,92.

Dimitrije Dinić za ulogu Pile Kopile u predstavi “Kus Petlić”, Narodnog pozorišta u Subotici, koju je po tekstu Aleksandra Popovića režirao Milan Nešković, dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu.

Nagrada “Borisav Stanković” za najbolju dramaturgiju dodeljena je Maji Pelević, autorki teksta “Poslednje devojčice” za dramatizaciju istoimene predstave u režiji Kokana Mladennovića i izvođenju pozorišta Deže Kostolanji iz Subotice.

Odluke je doneo žiri festivala koji su činili Nataša Poplavska, rediteljka iz Skoplja, Biljana Keskenović, glumica iz Sombora i Borivoj Radaković, pisac iz Zagreba.

Na ceremoniji proglašenja najboljih održanoj u četvrtak, Biljana Keskenović rekla je da su sve odluke donete jednoglasno.

Ovogodišnji festival Borini pozorišni dani traje od 21. do 28. oktobra, a u konkurenciji za nagrade odigrane su šest predstave.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *