Direktor JP „Komunalac“: U Bujanovcu od sutra topli radijatori

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 31. oktobar 2022. – Grejna sezona u Bujanovcu će početi u utorak (1. novembar) i  radijatori će biti topli za sve korisnike toplotne energije iz gradske toplane, ali za sada nema odluke o umanjenju računa zbog odlaganja početka grejne sezone na dve nedelje, poručuju iz JP “Komunalac”.

Iako je za početak grejne sezone u Bujanovcu sve bilo spremno još pre dve nedelje, o čemu su Bujanovačke pisale, “miholjsko” leto, ali i preporučene mere štednje energije Vlade RS, odložili su početak za 1. novembar.

Ruždi Halili, direktor komunalnog preduzeća, kaže za Bujanovačke da je proba sistema izvršena i da je sve spremno za konačni početak grejne sezone.

– Proba je izvršena sredinom oktobra, sve je provereno i sutra ujutru počinjemo sa grejanjem. Mazuta imamo oko 90 tona. Međutim, zbog mera štednje i preporuke Vlade, neće biti u kapacitetu kao prethodnih godina. Temperatura mora biti 19, a ne 23 stepena kako je bilo ranije – navodi Halili.

Na pitanje Bujanovačkih da li će oktobarski račun za grejanje biti umanjen zbog odlaganja početka grejne sezone, Halili kaže da će odluka o tome biti doneta u narednim danima.

– Grejna sezona je pomerena i preporuka je da se tih 15 dana kada nije bilo grejanja ne fakturiše, ali će konačna odluka biti doneta ovih dana – dodaje direktor.

Naplata grejanja se u Bujanovcu obračunava po kvadraturi stana pa je za stan od 60 kvadrata u zgradi “Soliter” koja koristi usluge gradske toplane potrebno izdvojiti oko 850 evra godišnje.

Stanari ove zgrade sa kojima smo razgovarali kažu da bi pošteno bilo da im se računi srazmerno umanje, jer grejanje plaćaju tokom cele godine, a ne dobijaju uslugu sve vreme.

– Videćemo koliki će biti račun za oktobar, jer grejanje nije isporučeno 15 dana. Ako obračunaju kao da jeste, sigurno ćemo prigovoriti, jer nema smisla da plaćamo za neisporučenu uslugu – kaže jedan stanar.

Podsetimo, toplotnom energijom iz gradske toplane snabdevaju se i škola “Sveti Sava”, Biblioteka, Dom kulture, Sud i zgrada Opštine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *