Ništa od stubića kod Škole “Sveti Sava”, za sada

Bujanovac, 9. novembar 2022. (foto arhiva) – Problem nepropisnog parkiranja kod Srednje škole “Sveti Sava” u centru Bujanovca i ugrožavanja bezbednosti dece i drugih pešaka na dnevnom redu nadležnih u Opštini naći će se najverovatnije sledeće godine, saznaje naš portal u lokalnoj samoupravi.

Da li će biti postavljeni stubići na trotoaru kako bi se onemogućilo parkiranje ili će se naći neko drugo rešenje, na pitanja Bujanovačkih odgovoreno je da će nadležni u lokalnoj samoupravi pokušati  da do kraja ove ili početkom sledeće godine omoguće bezbedan pristup do škole učenicima i da je čitav postupak u fazi planiranja.

Da je zbog nepropisnog parkiranja na trotoaru kod škole ugrožena bezbednost učenika, preko našeg portala žalili su se roditelji osnovaca koji nastavu pohađaju u ovoj srednjoj školi zbog rekonstrukcije matične škole.

Ugrožena bezbednost dece zbog parkiranja na trotoaru kod škole „Sveti Sava“

Na ovaj problem više puta su ukazivali i iz same škole.

Nakon teksta Bujanovačkih od 12. oktobra, Policijska uprava u Vranju je saopštenjem najavila da će se kontrola saobraćaja u ovoj ulici intenzivirati.

Policija: Pojačaćemo kontrolu saobraćaja kod škole „Sveti Sava“

– Ništa se nije promenilo. Deca opet zbog parkiranih vozila moraju da idu kolovozom, a svi znamo da je to glavna ulica i da je saobraćaj u tom delu dana pojačan. Ne znam šta treba da se desi da se svi kojima je to posao uzmu u pamet – kaže ljutito jedan roditelj za Bujanovačke.

Dodao je da je prinuđen da svakog dana dočekuje i ispraća svoje dete u školu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *