Ministarstvo: Postupićemo u skladu sa presudom u slučaju direktora bujanovačkog vrtića

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. novembar 2022. Nakon što je Upravni sud poništio rešenje Ministarstva prosvete o imenovanju Milovana Aleksića za direktora vrtića “Naša radost” u Bujanovcu iz ministarstva poručuju da će doneti novo rešenje “u skladu sa primedbama iz presude”. U presudi se, pored ostalog, navodi da „ministarstvo nije cenilo činjenicu da izabrani direktor nema licencu“, odnosno da ne ispunjava uslove za imenovanje.

U odgovoru Bujanovačkim na pitanje kada će i kako postupiti po presudi od 23. septembra, iz ministarstva navode da je rok za donošenje nove odluke 30 dana od dana dostavljanja presude, ne precizirajući kada su presudu primili.

“S obzirom na to je Upravni sud presudom poništio rešenje o imenovanju direktora ustanove i obavezao ministarstvo da sprovede postupak ponovnog odlučivanja u ovom predmetu, te da nakon toga donese novo rešenje u skladu sa primedbama suda iz presude, Ministarstvo prosvete je obavezno da postupi po navedenom, u roku od 30 dana od dana dostavljanja presude”, kažu u ministarstvu.

Upravni sud: Aleksić nezakonito na čelu vrtića u Bujanovcu

Ministarstvo će nakon sprovedenog ponovnog postupka, dodaje se, odlučiti u skladu sa potpuno utvrđenim činjeničnim stanjem u navedenom predmetu imenovanja direktora ustanove.

Ističi i da se status direktora ne menja do donošenja novog akta ministarstva.

Advokat Biljane Trajković, glavne vaspitačice u vrtiću i Aleksićevog protivkandidata na konkursu iz 2020. godine, po čijoj tužbi je poništeno rešenje o Aleksićevom imenovanju, rekao je u sredu za Bujanovačke da bi imenovanje njegove klijentkinje za direktora bilo jedino rešenje utemeljeno u pravu i zakonu.

Advokat: Ministarstvo da poštuje pravo, a ne politiku u slučaju bujanovačkog vrtića

Opštinski prosvetni inspektor smatra da je jedna od opcija i da ministar imenuje vršioca dužnosti direktora, a Aleksića razreši.

Moguće je, kako saznajemo od izvora upućenih u tematiku, da ministar donese odluku o raspisivanju novog konkursa.




One thought on “Ministarstvo: Postupićemo u skladu sa presudom u slučaju direktora bujanovačkog vrtića

  1. Sanja

    BRAVO ZA BILJU I NJENOG ADVOKATA
    UPORNOST I PRAVDA

    kako ce ovo sve podneti „gospodja direktorova zena“ jer ona se u sve mesala
    Izgubice titulu ‘direktorove zene“!!!!
    Bravo

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *