Od početka godine 80 napada pasa lutalica u Bujanovcu, za akciju se čeka JP „Komunalac“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. novembar 2022. Na teritoriji opštine Bujanovac od početka godine psi lutalice napali su i povredili 25 deteta i dvostruko više odraslih, saznaju Bujanovačke u Opštinskoj upravi. Na ime naknade štete u vansudskim poravnanjima Opština je oštećenima do sada isplatila čak 1,67 miliona dinara. Cifra bi bila veća, ali nekoliko zahteva nije rešeno, a šest slučajeva su na sudu, potvrdio je opštinski pravobranilac Faruš Isljami.

Dok se broj pasa lutalica na ulicama, kako kažu građani, iz dana u dan povećava, a opasnost od napada raste, za akciju se čeka JP „Komunalac“ u čiju nadležnost je nedavno prešlo zbrinjavanje pasa, o čemu su Bujanovačke pisale.

Psi lutalice napali desetogodišnjeg dečaka u Bujanovcu

Međutim, komunalno preduzeće nema adekvatnu službu i kapacitete za taj posao pa je angažovanje Veterinarske stanice ponovo neophodno.

-Mesec dana čekamo rukovodstvo JP „Komunalac“ da sklopimo ugovor i krenemo da radimo, ali nas oni nisu udostojili poziva. Zbog takve neozbiljnosti više nismo spremni na saradnju i ako nas pozovu. Nije u redu da odgovornost za stanje na ulicama padne na nas, a odgovoran je neko drugi – kaže za Bujanovačke direktor Veterinarske stanice Miodrag Milković.

Podsetio je da je poslednja akcija uklanjanja pasa sa ulica i zbrinjavanja u azilu izvedena još u maju mesecu.

Direktor JP „Komunalac“ Ruždi Halili nije odgovorio na pitanje Bujanovačkih kada će se pozabaviti problemom pasa lutalica.

U opštinskoj komisiji kojoj se obraćaju oštećeni građani kažu da primaju zahteve i za naknadu štete zbog napada pasa na životinje.

-U vansudskom poravnanju za maloletno lice se isplaćuje 25.000 dinara odštete, odraslima po 20.000. Građani traže odštetu i za napade na konje, ovce i ostale životinje, a do sada smo na ime takvih zahteva odredili odštetu od ukupno 112.000 dinara. Nekoliko zahteva nije još uvek rešeno – kažu u komisiji.

 




2 thoughts on “Od početka godine 80 napada pasa lutalica u Bujanovcu, za akciju se čeka JP „Komunalac“

  1. Aleksandar

    Kakvo „zbrinjavanje u azilu“?! To je nenormalno šta se događa u ovoj državi. Pse lutalice treba usmrtiti od strane nadležnih. A onima koji su protiv ubijanja pasa lutalica, mogu samo da pomenem da se u klanicama Srbije svakodnevno ubije daleko više svinja, kokoši i ostalih životinja, nego pasa lutalica u toku cele jedne godine.

    Reply
  2. Ana

    Kakav Komunalac, takve i odluke! Poveriti posao Avenini je isto kao i ubiti pse! Bravo Komunalac, pokazali ste da ste primitivci i bezdusnici!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *