Donji Starac: Sredite nam put, ovde žive deca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. novembar 2022. Mahala Donji Starac kod Spančevca i Klenika u bujanovačkoj opštini kao da je odsečena od sveta zbog ruiniranog puta od 1.500 metara koliko ima od kuća do prvog asfalta. Stanovnici naselja od petnaestak domaćinstava  traže od Opštine da sanira put – „ako ne zbog nas onda zbog dece“, poručuju oni.

-Mi asfalt čekamo 25 godina, a put je nasipan pre 7-8 godina, ako to nije dovoljno da se nešto preduzme, neka srede put zbog osmoro dece koja ovde žive. U naselju imamo bebu od deset meseci, a najstarije dete ima 6 godina – kaže meštanin.

Posle svake kiše, dodaju, put je neprohodniji, a zimi mogu samo pešice.

-Nemamo vodovod, nemamo pristojan put, kamoli asfalt i rasvetu. Niko prstom da mrdne sve ove godine, nikoga nije briga što ćemo decu na traktore da bi ih odvezli do lekara, a zimi ne može ni tako – kažu ogorčeno.

Naglašavaju da su se više puta obraćali nadležnima u opštini, a prošle godine pisali i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Iz predsedništva su njihov dopis uputili Opštini, ali ništa nije preduzeto.

Načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović rekla je našem portalu da je ovogodišnjim budžetom predviđena sanacija dva putna pravca na tom području – u Mezdraji i mahali Čivčije, naglašavajući da je njeno odeljenja poslednja instanca na putu do realizacije nekog projekta.

Opština: Put u Mezdraji sledeće nedelje, ali bez asfalta

-Mi radimo ono što je u planu po budžetu, a ne pravimo taj plan. Mesne zajednice predlažu projekte, koje posle odobrava skupština – kaže Azemović.

Meštane je uputila na Štab za vanredne situacije.

-Ukoliko su skorašnje padavine oštetile put meštani treba da se obrate Štabu za vanredne situacije koji će poslati komisiju da proceni štetu, nakon čega je moguća sanacija – navela je Azemović.

Predsednik Mesne zajednice (MZ) Spančevac Slađan Anđelković kaže da savet svake godine podnosi predlog Opštini da se sanira taj put, ali bez uspeha.

-Tražili smo prethodnih godina, a predložićemo i sad da uđe u budžet za narednu godinu. Nije samo put, treba i kanal da se sredi, odvod za vodu, da ne spira put – kaže Anđelković.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *